Все още няма информация каква е причината за взрива

Редица световни лидери изразиха съболезнования на близките на загиналите след взрива в петербургското метро, информира БГНЕС. 

Върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини заяви, че външните министри на 28-те държави членки следят случващото се в Русия.

„Следим за новини от Санкт Петербург заедно с всички министри на външните работи на Евросъюза. Мислите ни са с целия руски народ“, написа тя в Twitter.

Отново там говорителят на германския кабинет Щефан Зайберт заяви: „До нас достигнаха ужасни новини от Санкт Петербург. Изразяваме съболезнования на всички пострадали и техните семейства“.

В Twitter реагира и външният министър на Великобритания Борис Джонсън, който посочи, че е ужасен от новината.

Американският президент Доналд Тръмп определи като „нещо ужасно“ взривът в метрото в руския град.

„Такива неща се случват навсякъде по света, те са нещо абсолютно ужасно“, заяви Тръмп.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също изрази своите съболезнования към руския народ.

„Моите най-дълбоки съболезнования на тези, които са били засегнати от взрива в метрото в Санкт Петербург, техните близки и руския народ“, каза Йенс Столтенберг.

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Владимир Путин. Българският държавен глава изразява най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите и пострадалите, както и надежда за бързото възстановяване на ранените руски граждани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.