Американският президент не се появи на годишната вечеря с Асоциацията на кореспондентите към Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп намери виновник за ниската си популярност. Пред хиляди свои привърженици, той нападна медиите.

Митингът в Пенсилвания беше свикан по случай 100 дни от управлението на Тръмп. Милиардерът обяви за невярно това, че не е изпълнил нищо от обещаното за първите 100 дни управление. Само медиите, които го мразели, създавали такова впечатление.

Американският президент предпочете срещата със свои поддръжници в Пенсилвания пред традиционната годишна вечеря с Асоциацията на кореспондентите към Белия дом. 

Тръмп започна речта си в Пенсилвания с с остра атака срещу медиите и организираната вечеря.  "Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата", заяви Тръмп.

"Медии като CNN и MSNBC, това са фалшиви новини, и те с удоволствие биха били днес тук с нас, но са приклещени на вечерята на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, която ще бъде много, много скучна.

Тръмп разкритикува и "тотално западащия" по думите му "Ню Йорк таймс", заявявайки, че този вестник става все по-незначителен, както и че редакцията му се е настанила в "противен офис в неприятен район", след като изданието е продало предишната си сграда.

Отделно от това Тръмп написа в Twitter: „Водещите (лъжливи) медии отказват да публикуват списъка на нашите постижения, включително 28 подписани закони, засилване на границите и огромния оптимизъм“. 

Асоциацията на кореспондентите към Белия дом е създадена през 1914 година, а на нейните специални вечери задължително присъства президента на страната, който изнася реч. Тръмп обаче наруши тази традиция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.