Той е разследван за рекет

Веселин Марешки пое курс към сваляне на кабинета! Лидерът на ВОЛЯ обяви това, след като му беше повдигнато ново обвинение. Този път - за рекет на аптекари. Депутатът е на свобода срещу подписка. Марешки предупреди, че с измислени обвинения няма да го направят послушен.

Депутатите да нямат имунитет, предлага Марешки

Прокуратурата твърди, че от 2012 г. до края на 2015 г. Веселин Марешки е заплашили седем собственици на аптеки в няколко града да му отстъпят бизнеса си. Като ги уверил, че ако не изпълнят исканията му, ще има тежки последици.

Веселин Марешки даде имунитета си

Заедно с лидера си, по същите обвинения, пред Темида се изправят депутатите на ВОЛЯ Кристина Таскова и Пламен Христов. Марешки отхвърли обвиненията. И обясни, че през декември 2016 г. прокуратурата прекратява разследването за рекет срещу него, с указания, че няма престъпление. Но сега вади същата папка от чекмеджето.

КЗК глоби компания на Веселин Марешки

Марешки обаче има и друг аргумент да се съмнява. Преди два-три дни повдигнал темата за картелите и пред премиера Борисов.

Иначе - ВОЛЯ поема курс към предсрочни избори. От партията започват да работят за тях през есента.  Гневът на Марешки си навлече и парламентарния шеф Димитър Главчев, който предложил депутатът да слезе от зам.-председателската банка на Народното събрание, докато го разследват. 

„Няма да им се получи. Даже мога да прогнозирам, че Главчев по-бързо ще слезе от банката. Марешки ще си остане на председателската”, коментира лидерът на ВОЛЯ.

А, единственият резултат, който последва от думите му е решението на главния прокурор Сотир Цацаров да се самосезира. И да провери дали наистина е имало политически натиск срещу бизнсмена-политик. 

АПТЕКИ И ИМУНИТЕТИ: Изнудвали ли са депутати на Марешки конкуренцията?

Цацаров поиска имунитета на Марешки заради заплахи

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.