На запис се чува как той отправя закани към полицай

Прокуратурата във Враца се е самосезира заради записа, на който се чува как бившият шеф на охраната в АЕЦ „Козлодуй” Пешко Караджов заплашва полицай. До натиска се стигнало, след като приятел на Караджов бил хванат да шофира пиян.

Във видеозаписа се чува как Пешко Караджов настоява полицаят да спре акта или в противен случай ще го уволни. Записът е направен в сградата на районното полицейско управление.

Бившият шеф на охраната в АЕЦ „Козлодуй” заплашвал местни полицаи

Първоначално магистратите в Козлодуй решили, че няма основание за образуване на дело. Сега с документите се заема Окръжната прокуратура. Във връзка със случая няма уволнени полицейски служители и върху никого не е оказван натиск, категоричен е началникът на управлението в града.

„Не съм заплашван по никакъв повод да прикривам акта от никого. Действал съм законно. Най-възмутителното е поведението на Пешко Караджов, което за мен е недопустимо - в сграда на районно управление по този начин да отправя заплахи и закани спрямо служители, които са на работа”, коментира Кръстьо Кръстев – началник на РУП – Козлодуй. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.