Престъплението било извършено през юли миналата година

Софийският градски съд наложи 30-годишна на мъж, убил майка си и дядо си по особено жесток начин.

Престъплението Кристиян Гочев извършил през юли миналата година в семейното жилище в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Гочев посегнал на живота на близките си след постоянни скандали. Поводите за тях били постоянните му претенции за пари към майка му и разпродажбата на нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

Осъдиха Анита Мейзер за убийството на съпруга й (ВИДЕО)

На 25 юли Гочев нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 рани по тялото. След като чул писъците на жената, в стаята влязъл и дядото на убиеца. Гочев го нападнал, блъснал го на земята, чупейки всичките му ребра и го ударил с точило по главата.

След убийството Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане. На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Деянието му било разкрито на четири дни по-късно при посещение на служители на полицията, които върнали на Гочев изгубената му лична карта. Оказало се, че той е изчезнал.

Мъжът, който има психическо заболяване, бил намерен от органите на реда в гориста местност край село Локорско.

Гочев се признал за виновен и му било наложено наказание „доживотен затвор“. В съответствие с текст от Наказателния кодекс то е редуцирано на 30 години „лишаване от свобода“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.