Хората са по улиците, за да изразят недоволството си срещу властта

12 души са загинали при протестите в Иран, съобщи държавната телевизия.

Две от жертвите са починали от огнестрелни рани, но до момента не е ясно дали полицията е стреляла по демонстрантите.

Заради призиви по интернет за протести в 50 града, властите ограничиха достъпа до социалните мрежи. Впоследствие правителството опроверга тази информация.

СНИМКИ ОТ АНТИПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ПРОТЕСТИ В СЪБОТА ВИЖТЕ ТУК

Един полицай е убит, а други трима са ранени при стрелба с пушка в Наджафабад по време на протестите, съобщи държавната телевизия на интернет сайта си.

„Размирник, възползвайки се от ситуацията, е стрелял с ловно оръжие срещу силите на реда, убивайки един полицай и ранявайки други трима", се казва в съобщението.

Демонстрациите започнаха преди няколко дни в знак на протест срещу повишаващите се цени. Президентът на Иран призова към спокойствие и заяви, че хората могат да протестират срещу правителството, но не да рискуват сигурността на страната.

В понеделник президентът Хасан Рухани заяви, че протестите и критиките са възможност, а не заплаха. И допълни, че страната трябва да работи съвместно, за да реши икономическите си проблеми.

КОНТРАПРОТЕСТИ В ИРАН: Властта изкара десетки хиляди по улиците (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Страната ни ще се справи с това малцинство от хора, които издигат лозунги срещу закона и желанията на народа, и обиждат святостта на революцията”, категоричен беше държавният глава. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.