Това показват предварните оценки

Щети за стотици хиляди левове е нанесъл ураганният вятър във Враца. Това показват предварните оценки.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЩЕТИТЕ, КОИТО ВЯТЪРЪТ НАНЕСЕ ВЪВ ВРАЦА 

Обстановката в града постепенно се нормализира. Навсякъде вече е възстановено електроснабдяването. Пораженията от вятъра, вилнял с над 115 километра в час, по предварителни оценки са за около 700 000 лева. 

В неделя комисия направи оглед на всички сгради с нанесени от вятъра щети.  "Правим оценка на щетите. Ще подпомогнем социално слабите хора, които не могат сами да се справят", съобщи заместник-кметът Мария Попова.

Възрастно семейството трябваше да напусне дома си заради сериозните разрушения, причинени от ураганния вятър. 83-годишният Ангел Алексиев лежал в леглото, когато таванът паднал върху него. Съпругата му Вълка е прикована за леглото от болестта си. Семейството разчита само на пенсиите си, а преди 3 дни дали над 900 лева, за да погребат единствения си син. В понеделник възрастните хора ще бъдат изведени в общинско жилище, а фирма ще дари материалите за ремонт на дома им.

На горещия телефон в Община Враца са подадени над 80 сигнала за поражения, които е нанесъл силният вятър. Най-много са щетите в центъра на града. Една от най-пострадалите сгради е тази на Драматичния театър, където стихията е изпочупила всички стъкла. Повечето от частните имоти нямат застраховка, а за ремонта на общинските ще се търсят пари от бюджета на общината. 

От столично лечебно заведение пък съобщиха, че мъж от Враца е приет в тяхното отделение по неврохирургия в тежко състояние. Мъжът е бил ударен в главата от паднала покривна ламарина. Той е с тежка черепно-мозъчна травма и прорезни рани. Състоянието му е тежко, но стабилно. 

ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ КАДРИ ОТ ЩЕТИТЕ В СТОЛИЦАТА

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.