Гари Кон е против намерението на президента да наложи вносни мита за стомана и алуминий

Хаос в Белия дом, след поредната оставка. Икономическият съветник на Доналд Тръмп напусна, с което стана 9-ят високопоставен член на екипа на президента, който сдава поста за малко повече от година.

Гари Кон си тръгна, заради намеренията на Тръмп да въведе мито върху стоманата и алуминия. Той е мултимилионер и над 10 години беше шеф на банката „Голдмън Сакс”. Прочу се с това, че взе близо 300 милиона долара компенсация, след като напусна директорския пост, за да отиде в Белия дом. Но Тръмп не послуша съвета на Кон да не налага мита.

Заради обвинения в домашно насилие: Авторът на речите на Тръмп подаде оставка

Така Гари Кон става част от безкрайната върволица напуснали и уволнени в Белия дом. Още 2 ключови оставки от началото на 2018 г. На пиар директорката Хоуп Хикс, работила години за милиардера и на Роб Портър - секретаря, описван като "дясната ръка на Тръмп", а по-надолу са напусналите Белият дом през 2017 г.

Но списъкът не свършва дотук. Освен от Белия дом, оставки имаше в правителството, с напускането на здравния министър, уволнен беше шефът на ФБР, а след това напусна и заместникът му. Всичко това, за година и 2 месеца управление на Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.