Оказва се, че той няколко пъти вече е лежал зад решетките

Кой е Радослав Колев, който заедно Владимир Пелов успя да избяга от Софийския затвор?

Колев е на 28 години. Влиза в затвора за първи път още преди да навърши пълнолетие. През 2009 г. е осъден на 1 година – за нападение и грабеж на жена в София. През  2011 г. влиза в затвора за 3 години - за нападение и грабеж на възрастни хора в София. През 2014 г. излиза от затвора и остава на свобода едва 54 дни. За този кратък период извършва убийство и отново влиза зад решетките за 26 години. Убитият е данъчният служител Румен Шопов. Колев го нападнал и пребил с чук, защото данъчният проявил интимен интерес към него.  

В същото време репортерът на NOVA Тина Ивайлова успя да разговаря с роднините на другия беглец, Владимир Пелов. Синът му, който беше задържан по подозрение, че е помогнал за бягството на баща си, вече е на свобода. 

Припомняме, че Владимир Пелов влиза в затвора през май 2016 г. Излежава 30-годишна присъда за въоръжен грабеж на златарско ателие, отвличане, включително и на дете, и стрелба по полицаи през 2011 година. Пелов е изключително умен и комбинативен. Стана известен, след като беше приет с най-висок успех  в специалност "Екология" в Софийския университет, докато излежава 15-годишна присъда за убийство на сараф. Освободен е предсрочно за добро поведение и тогава заедно с още двама души извършва въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград. Съучастниците му са заловени. Той успява да избяга, като краде автомобил с цяло семейство вътре. При опит да го заловят, стреля и по полицаи. Именно за всички тези престъпления получава 32 години и ги излежава до днес, преди да избяга. Докато тече делото му, през 2013 година е пуснат под домашен арест заради глаукома. През 2016 г. е върнат в ареста, защото е уличен в две убийства - на братя от Ботевград. 

ВСИЧКО ЗА БЯГСТВОТО ОТ ЗАТВОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА: 

СДВР: Денонощно проверяваме сигнали за избягалите затворници (ВИДЕО)

САМО ПО NOVA: Социалният работник, срещу когото стреляли затворниците

Бащата на Владимир Пелов: Никога не съм ходил на свиждания в затвора (ВИДЕО)

Избягалите затворници поискали от близките си тетрис и бързовар. 

В МВР има над 100 сигнала с информация за избягалите затворници

САМО ПРЕД NOVA: Вътрешен човек разказа как са се сдобили с оръжие бегълците от Софийския затвор (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори свидетел на бягството на двама осъдени от Софийския затвор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десетки избягали затворници у нас за последните пет години

Бивш правосъден министър: Вътрешен човек е организирал бягството на затворниците

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.