Представяме ви открит урок за добри родители

“Ничия земя” представя открит урок за добри родители. Елена Чопакова ни среща с най-известното българско семейство в последния месец - Красимир, жена му Ивелина и 11-те им деца от Русе.

"Ничия земя": Ексхумация на истината за смъртта на сестрите Белнейски

От 2013-а година насам семейството на Красимир и Ивелина е под постоянно наблюдение от социалните служби. Те са родители на 13 деца, като две от тях починаха - едното при инцидент с готварска печка, а другото - бебе едва на 40 дни - от недохранване. Последното премеждие на фамилията се случи в края на януари, когато при пожар изгоря къщата, в която живееха под наем.

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": "Черната овца" отец Божидар Главев

Разликата между родените и умрелите деца у бас е модерната българска трагедия. В бездната на тези цифри потъва нацията ни – факт, който всеки социален работник може да ви каже от личен опит.

Красимир твърди, че не си е захвърлил децата, а социалните твърдят, че той и Ивелина са лоши родители. Не искахме да ровим в леглата и портфейлите на това семейство, но това беше единственият начин да повдигнем някои важни въпроси.

Кой е крив и кой е прав в тази история ще отсъди не своеобразното мешере във "Фейсбук", а българският съд. Всичко, което пожелаваме на Красимир и Ивелина, е справедливост!

ОЩЕ ЕПИЗОДИ НА "НИЧИЯ ЗЕМЯ" ГЛЕДАЙТЕ ТУК. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.