Той поздрави служителите, участвали в издирването на Борис Иванов

"Поздравявам всички служители в системата на МВР, които участваха в издирването на избягалия затворник". Това написа във Facebook председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няколко часа, след като властите заловиха избягалия затворник Борис Иванов.  

"Професионалната им работа успя да върне в затвора беглеца и да предотврати евентуално негово следващо престъпление. Благодаря и на всички граждани за подадените сигнали и активното съдействие на органите на реда по време на издирването. Това за пореден път доказа, че когато държавата и гражданите работят заедно, резултатите винаги идват", написа Цветанов.

МАЩАБНА СПЕЦАКЦИЯ: Службите по следите на избягалия затворник в Ловешко (ВИДЕО)

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и за добро поведение е бил преместен в общежитието. Тепърва ще се изясняват мотивите му за бягство, както и къде е искал да отиде.

Радев: Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.