Инициативата „Големите малки” се провежда за четвърта поредна година

За четвърта поредна година в инициативата „Големите малки” бяха наградени най-успешните малки фирми в България. В конкурса на вестник "24 часа" се включиха над 100 участници, което е рекорд.

Френски стартъп компании развиват дейност в България

Най-добрите 11 получиха почетни плакети и безплатна реклама в изданията на вестника. Наградите бяха връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на различни държавни институции.

"Прекрасна инициатива. Вие сами чухте тези хора имат нужда да бъдат популяризирани, да бъдат показани. В София работят около 100 000 предприятия. 99% от тях са в сегмента на малките и средни предприятия. Половината работни места се откриват именно от малките фирми и 67% от продукцията е произведена от малките и средни фирми, така че в големия град не само има място за малките фирми, а ние разчитаме изключително много на тях", коментира Фандъкова.

Министър Димов: Работим за намаляване на тежестта за бизнеса

"Това е една награда, която е много стойностна за нас, и ние оценяваме жеста", заяви Кунка Петкова, Собственик на фирма отглеждаща гъби. На въпроса дДобра ли е бизнес средата за малките фирми у нас, тя отговори: "Добра е бизнес средата. Срещаме много трудности, но без тях успехът няма да е сладък". 

Стажант-репортер: Кристиян Попов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.