Тя имала здравословни проблеми

Освобождават Анита Мейзер под гаранция от 5 хиляди лева. Това потвърдиха за NOVA от Варненския апелативен съд. Делото срещу нея за убийството на съпруга й приключи на втора съдебна инстанция в понеделник. То е обявено за рeшаване в следващите два месеца.

Осъдиха Анита Мейзер за убийството на съпруга й (ВИДЕО)

В края на съдебното заседание защитата поиска отмяна на мярката за неотклонение, тъй като Мейзер е стояла продължително време в затвора и има здравословни проблеми. За NOVA адвокатът й Петър Чалъмов посочи, че тя страда от болестта на Хашимото и това е било един от мотивите. 

Съдът реши, че няма опасност Мейзер да се укрие, и постанови парична гаранция в размер на 5 хиляди лева. 

Мейзер обжалва присъда от 4 години и половина затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. През февруари пред съда Мейзер заяви, че не е поставяла "свински опашки" на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал. Това се разминава с показанията й от по-рано.

Анита Мейзер: Очаквам справедливост

Дотогава Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една "свинска опашка" на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.