Ще стигнем до края в разследването, заяви ексшефът на СДВР

"Аз съм убеден, че ще стигнем до края (в разследването на убийството на данъчния шеф Иво Стаменов - бел.ред.). Друг е въпросът каква ще бъде тежестта на доказателствата. Много е трудно категоричното доказване на такова престъпление". Това заяви за "Здравей, България" бившият шеф на СДВР Валери Йорданов. 

Той коментира случая с 43-годишния директор на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов, който беше прострелян в центъра на София през декември миналата година. Три седмици по-късно той почина от раните си. 

Откриха джипа, от който е прострелян данъчният шеф

Разследва се версията, че данъчният е нападнат заради професионалните си задължения. Той отговарял за данъчните проверки на рискови стоки, а отскоро - и на горивата.

ОСНОВНА ВЕРСИЯ: Стрелбата срещу данъчния шеф е заради работата му

"Това е много тежък случай. Квалифицирано убийство. Премислено, точно и трудно за разкриване", смята Людмил Рангелов, адвокат и бивш следовател. 

Според него причината да се извършват такива тежки престъпления е липсата на респект към полицаите, която се култивира вече десетилетия: "Тя се дължи на склонността на лицата, които участват в тези органи, към корупция. Ако всички държавни органи работеха по правилата и бяха неуязвими за корупцията, постепенно всички граждани щяха да приемат, че срещу държавата няма как да се действа". 

По повод подозренията, че депутатски брат е замесен в убийството, Рангелов коментира: "Това са само едни предположения, които чувам за съпричастността на задържаните лица към това престъпление". 

Почина данъчният шеф, прострелян в центъра на София

Борис Аврамов - брат на народния представител от ДПС Димитър Аврамов, беше задържан по подозрение, че е ръководел група за лихварство, рекет и побоища. Една от набелязаните жертви бил убитият през декември данъчен служител Иво Стаменов.

Засега от Спецпрокуратурата са лаконични. В официално съобщение заявиха, че Борис Аврамов и още трима души поръчвали побой и следене на Стаменов. Все още няма доказателства, че са участвали в убийството му.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.