Разследващите проверяват дали бандата е свързана с убийството на данъчния шеф Иво Стаменов

Белезници за брат на депутат. Борис Аврамов - брат на народния представител от ДПС Димитър Аврамов, е задържан по подозрение, че е ръководел група за лихварство, рекет и побоища. Една от набелязаните жертви бил убитият през декември данъчен служител Иво Стаменов.

Почина данъчният шеф, прострелян в центъра на София

Засега от Спецпрокуратурата са лаконични. В официално съобщение заявиха, че Борис Аврамов и още трима души поръчвали побой и следене на Стаменов. Все още няма доказателства, че са участвали в убийството му.

18 декември2017 г. - в центъра на София е разстрелян Иво Стамнеов. Един месец по-късно умира от раните си. Два месеца след покушението е първият арест на бандата на депутатския брат. Тогава обаче доказателствата са недостатъчни. 3 юли 2018-а бандата е задържана отново.

ОСНОВНА ВЕРСИЯ: Стрелбата срещу данъчния шеф е заради работата му

30 свидетели разказали за силовите методи на бандата – побоища, рекет. Депутатът Аврамов не знаел нищо такова за брат си. Бандата действала в София, Белово, Приморско, а един от членовете й в момента е в Бургаския затвор за друго престъпление, твърдят разследващите.

Задържаният депутатски брат има борса за хранителни стоки в столичния квартал "Слатина". Работниците научиха от екипа на NOVА, че шефът им е арестуван и подозиран в разстрел на данъчен. Казват, че е нормален човек и се учудват от новината.

Цацаров: По служителя на НАП е стреляно, защото си е вършил работата (ВИДЕО)

Освен Аврамов са задържани още трима души с прякори  Пешо Малкия, Дичо Дебелия и Войника.

Очаква се до края на седмицата Специализираният наказателен съд да гледа мерките за неотклонение на Борис Аврамов и останалите задържани при операцията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.