Оказва се, че те искали само да се запали колата на Иво Стаменов, както и той да бъде пребит

Борис Аврамов, брат на депутата Димитър Аврамов, няма връзка с убийството на данъчния Иво Стаменов. Това стана ясно ден след ареста на мъжа и още няколко души, които са сочени за престъпна група. Оказва се, че те искали само да се запали колата на данъчния, както и той да бъде пребит. 

Борис Аврамов и другите двама задържани остават за постоянно в ареста, реши съдът. По време на заседанието не стана дума нито веднъж за Иво Стаменов и разстрела му.

Ръководителят на група за "мокри" поръчки – брат на депутат (ВИДЕО)

По информация на прокуратурата обаче все пак се проверява дали евентуално Борис Аврамов и бизнесът му нямат нещо общо с този разстрел. Причината – фирмата му е била давана за проверка именно в службата, в която е работил Стаменов.

Не за първи път Борис Аврамов попада в полезрението на МВР във връзка с разстрела на данъчния Иво Стаменов. За пореден път разследващите не откриват нито едно доказателство за негово участие в покушението.

Имало обаче данни, че групата на Аврамов търсела кой да сплаши данъчния. Защо – все още не е ясно.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ от ареста на престъпната група, ръководена от брат на депутат (ВИДЕО)

От прокуратурата успели да установят чрез СРС-та, че ръководена от Аврамов група работела от 2016 г. и се занимавала с рекет и лихварство. Един от изнудваните бил притискан да даде 20 000 лева.

За адвокатите не било ясно защо прокуратурата първо задържала Борис Аврамов с най-леката мярка „подписка”, а след това решила да го остави в ареста. Не е ясно и защо на някои места прокуратурата посочва друг ръководител на престъпната група.

На втора инстанция ще се реши окончателно дали тримата обвинение ще останат в ареста. Убийството на Иво Стаменов, определено от институциите като „изстрел срещу държавата”, остава в графа „Неразкрити”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.