Повдигнати са обвинения на четирима души, които са задържани

Разбиха "цех" за измами със скимиращи устройства и фалшиви документи край Пловдив. При акция на ГДБОП са иззети заготовки за лични документи, пластики, слотове и клавиатури за банкомати, лайсни с микрокамери.

Двама българи са задържани в Италия заради измами с банкомати (ВИДЕО)

Открити са голямо количество български и чужди паспорти, лични карти, талони за автомобили, както и заготовки за лични документи без нанесени имена и без поставени снимки.

Повдигнати са обвинения на четирима души, които са задържани.

„Акцията е извършена на 13 юли в Пловдивска област. Претърсени са офиси, жилища и моторни превозни средства. В резултат на това бяха намерени изброените вещи. Предстоят експертизи”, поясни в „Здравей, България” говорителят на Спецпрокуратурата Лидия Манолова.

Група източила над половин млн. евро от банкови карти, арести и у нас (ВИДЕО)

„Намерени са два броя ПОС терминални устройства с клавиатури за тях. Отделно от това и клавиатури за банкомат. Всичко намерено касае установен напълно затворен цикъл на производство”, уточни Манолова.

На двама от задържаните са определени парични гаранции от 150 000 лв. и 100 000 лв., а на другите двама - по 70 000 лв.

Разбиха незаконен трафик на ПОС терминали в Гърция

Интересна находка са ръчен часовник и химикалка с вградени камери, както и други вещи, които представляват по-особен интерес за разследващите органи. Намерени са компютърни данни за производство за фалшиви документи за самоличност. Те са били заложени в преносими компютри и флашки”, каза още говорителят на Спецпрокуратурата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.