Шанс за живота й дава германска клиника, но държавата отказва да финансира скъпоструващата трансплантация

Млада майка, болна от левкемия, има нужда от помощ, за да се пребори с тежката диагноза. Шанс за живота й дава германска клиника, но държавата отказва да финансира скъпоструващата трансплантация в чужбина.

Болестта взима много от Анастасия Арикова. Отнема й всичко, което я прави щастлива. Левкемията остава дълбока рана и у любимия й.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мъж получава диагнозата "рак", когато става баща за първи път

След три месеца чакане Комисията за лечение в чужбина отказва да плати за животоспасяваща трансплантация в Германия. Мотивът - тя може да бъде направена и в България. Разчитала на подкрепа от държавата, сега последната надежда на Анастасия остават хората.

Апел за помощ семейството отправя и от социалната мрежа - на него откликват мнозина. Анастасия е трогната от съпричастността, която проявяват към нея десетки български творци. Те даряват своите картини, гоблени, ръчно изработени вещи и бижута, за да помогнат на младата майка.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Мъж се нуждае спешно от операция, за да може да вижда

Детската стая на детето й едва побира всички произведения на изкуството, които ще бъдат дарени на благотворителния базар в полза на Анастасия. Онлайн базарът ще се проведе в следващите три дни, а мястото е Facebook.

Ето и страницата, на която можете да помогнете: И ти можеш да помогнеш на Анастасия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.