Илия Стоилов беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври 2017 г

Скандали в пленарна зала между управляващи и опозиция. Този път управляващите поискаха вътрешният министър Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров да отидат в парламента и да дадат повече информация по случая с Илия Стоилов – брат на Георги Стоилов, който е депутат от БСП.

Арестуваха брат на депутат от БСП и син на началник в КАТ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Илия Стоилов беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври 2017 г. в Русе. Той бе обвинен, че е член на група за рекет и разпространение на дрога.

От парламентарната трибуна депутатът Маноил Манов поиска Радев и Цацаров да разсеят съмненията около слухове, които тръгнали в общественото пространство. Искането беше прието, но запали фитила на политическите страсти.

„Въпросният брат на вашия депутат е обвинен за рекет, изнудване, побоища, организирана престъпна група. Предстои гледането на тази мярка пред Апелативния специализиран съд. Има като твърдение, че е напуснал страната с огромна сума пари за Чехия”, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГДБОП влязоха в заложни къщи и заведения на брат на депутат от БСП (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Г-н Цветанов е издавал неведнъж присъди от тази трибуна, както го прави и сега. С твърдението, че тепърва предстои гледането в друг съд, той вече е издал присъда. За подобни действия на г-н Цветанов държавата е платила над половин милион лева по моя информация”, каза от своя страна Антон Кутев от БСП.

Илия Стоилов искал да се лекува и затова заминал, обясни брат му. 

Това, че е отишъл да се лекува, не е най-важното. Легално е излязъл, уведомени са органите. Защо се прави целият цирк? Какъв е той? Не е затворник, не е арестант… Той е роб, това е новото робство. В момента цялата държавна машина работи за управляващите с цел натиск, това е”, коментира Георги Стоилов.

Истината за брата на депутата в крайна сметка изясниха Валентин Радев и Сотир Цацаров. Илия Стоилов наистина е подсъдим по дело за рекет и изнудване, но не е напуснал незаконно страната. Сега обаче властите са обявили Илия Стоилов за издирване.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.