Това се е случило по време на изпълнение на служебните му задължения

Полицай от Трето Районно управление в София беше прострелян в главата. Служителят на реда се е отзовал на сигнал за буйстващ младеж в апартамент в квартал „Илинден”. След като пристигнал на адреса, бил прострелян.

Извършителят е задържан. Раненият е 34-годишният полицай Георги Йовчев. Той е бил закаран от колегите си в  "Пирогов". 

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Снимки: Олег Попов, NOVA

Извършителят, който е психичноболен, е задържан. Той е стрелял с преработен газов пистолет.

Състоянието на Йовчев е стабилно, но той остава за лечение в болницата. Предстоят му операции и антибиотично лечение. 

"Има огнестрелно нараняване в областта на лицето. Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия. Направен е скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му. Няма засегнати кости", обясни на брифинг директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

До стрелбата в блок 78 в квартал "Илинден" се стига след сигнал на жена, че синът й, който е психично болен, е агресивен и има нужда от помощ. На място пристигат два патрула и когато жената отваря вратата на апартамента, синът й стреля по нея с незаконно притежаван газов пистолет, преработен в боен. Куршумът обаче улучва полицая.

„Предисторията е, че той е живял в чужбина допреди един месец и там е отключил някакви психични заболявания. Към момента в България не е освидетелстван като психично болен”, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Мъжът, прострелял полицай, вероятно е стрелял със самоделен пистолет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съседите го определят като асоциален, създавал е проблеми. Семейството живеело във Франция и именно там мъжът е отключил психично заболяване преди около година, когато се разделя с приятелката си. Започнал е да проявява агресия към жени.

В момента е задържан и предстои да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза.

Гледайте повече във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.