Те гълтали по 100 капсули с наркотик

Специализираният наказателен съд наложи „Задържане под стража“ на трима от обвинените за участие в организирана престъпна група за трафик на кокаин от Доминиканската република в България и Унгария, съобщиха от спецпрокуратурата.

Разбиха група за трафик на кокаин у нас, „мулета” гълтали по 100 капсули (ВИДЕО)

Четвъртият, обвинен за участие в групата, е с „Парична гаранция“. Наложените мерки могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд. 

РЕКОРД: В Испания задържаха половин тон кокаин

Групата е набирала и финансирала лица, които да пътуват до Доминиканската република през Букурещ. Всяко „муле“ поглъщало между 80 и 100 капсули с дрога. След това били транспортирани от летището в румънската столица до Стара Загора. По време на пътуването им били отнемани телефоните. На всяко от мулетата е осигуряван паспорт. За всяка изпълнена поръчка се плащали между 3000 и 5000 лева. Пренасяният кокаин бил предназначен за пазарите в България и Унгария.

По сигнала за канала се работи от края на миналата година, уточни директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Българските полицаи били информирани, че наши „мулета” пренасят до Доминиканската република кокаин през европейски летища.

На 15 септември на едно от лицата му прилошало в Португалия. Оказало се, че „мулето” е погълнало 99 капсули, съдържащи около 1,1 кг кокаин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.