Това заяви еврокомисарят по цифровата икономка Мария Габриел на четвъртото издание на срещата Startup Europe Summit в София

За първи път в София събираме над 500 души на Startup компании. Това е едно от най-важните събития в ИТ сектора. Във всяка една от страните в региона има млади хора, които са бъдещето на цифровата икономика. Това заяви еврокомисарят по цифровата икономка Мария Габриел на четвъртото издание на срещата Startup Europe Summit в София, предаде репортер на БГНЕС

Пред света ние от Източна Европа излъчваме силно послание, че стартиращите предприятия са в основата на прогреса и на своето време. Ако през XIX век са железниците, XX век - радиото и телевизия, то XXI век е на Startup иновативните компании. В тяхното ДНК е смелостта, подчерта Габриел.

Тя открои още, че до края на тази година или най-късно следващата година трябва да приключи процесът по завършване на единния европейския цифров пазар.

Еврокомисарят отбеляза, че са налични инвестиции за финансиране на стартиращи предприятия. В края на 2018г. стартиращите компании ще получат нова покана за 8 млн. евро в подкрепа на развитието на иновационни хъбове. 

Борисов: Предлагам Балканите да станат регион на стартъп хъбове в ИТ сектора

14 страни се включват в нова мрежа за стартиращи предприятия

Технологични иновации помагат на хора с увреждания (ВИДЕО)

ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО: Български изобретатели показват достижения във виртуалната реалност

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.