Ще бъде облачно и с валежи от дъжд и сняг

През следващото денонощие времето ще се влоши. Под влияние на средиземноморски циклон ще бъде облачно и с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг, съобщават от НИМХ.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, а максималните - от 0-4 градуса в северозападните, до 8-12 градуса в югоизточните райони от страната. В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. Привечер на места в Родопския масив количествата ще са значителни.

В понеделник сутринта в западната половина от страната, с изключение на крайните югозападни райони, снеговалежите ще продължат, на изток ще вали дъжд. Количествата ще са значителни. Около обяд от югозапад валежите ще отслабват и спират.

Във вторник и сряда страната ще попадне в предната част на нов средиземноморски циклон. През първия ден вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се повишат – максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса, в Горнотракийската низина и източните райони до 14-16 градуса. След временно спиране на валежите от югозапад те отново ще се активизират и през нощта срещу сряда и в сряда ще обхванат страната.

В по-голямата й част ще вали дъжд, в Северозападна България преди обяд ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд. Очакват се значителни валежи, на места в Южна България, придружени с гръмотевици.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.