За какво протестират хората?

Жителите на Хасково на протест. Те са недоволни от високите цени на горивата и ниските доходи и настояват за цялостна промяна на политическия модел в България.

ПРОТЕСТИ В СОФИЯ: Очакват се проблеми с движението

Още от рано сутринта започнаха да се събират хора в центъра на града. От там с шествие протестиращите ще преминат по улиците на Хасково и ще стигнат до магистрала „Марица”, където ще се слеят с вълна от недоволни от Димитровград и ще тръгнат заедно към Свиленград.

Там протестните действия ще продължат с обиколка на града. Предвижда се да стигнат на няколко километра от гръцката граница. Дали пътят за южната ни съседка ще бъде блокиран предстои да разберем.

Шествия и блокади из страната с искане за оставка на кабинета (ВИДЕО)

Хората заявиха, че протестът е срещу безобразията в страната и искат да живеят нормално. По думите им оставката на Валери Симеонов е малка победа, но протестите ще продължат, защото безобразията не са свършили. Според тях не може с тези доходи в страната да се вдигат цените на горивата и застраховка „Гражданска отговорност”. Те се заканиха, че няма да спрат да протестират, докато властта не започне да работи в интерес на обществото.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.