Искал от нея да лъжесвидетелства

Служител в ДАНС заплашил Биляна Петрова с убийство. Това заяви в съдебна зала бившата зам.-кметица на район "Младост". Агентът отрече, а заради изтеклите в медиите специални разузнавателни средства на разпит е призован бизнесменът Александър Ваклин.

САГАТА "ИВАНЧЕВА": Председателят на Спецапелативния съд отговаря на ВКС

Деньо Денев е човекът, приел сигнала за корупция на Александър Ваклин. Случката е от януари тази година, когато той работи в ДАНС. Днес е част от антикорупционната комисия.

Ваклин отишъл на портала на ДАНС и поискал да разкаже за корупционна практика, а Денев го приел. На срещата строителният предприемач не казал да са му искани пари, а че Десислава Иванчева разпитвала жена му и била пресметнала печалбата им. Това дало основание на агента да започне разследване. Имало и указания от спецпрокуратурата да разследва Община Младост за корупция.

ОКОНЧАТЕЛНО: Десислава Иванчева остава в ареста (ВИДЕО)

На заседанието Биляна Петрова обаче обвини Деньо Денев, че я заплашил с убийство. Заговори се и за изтеклите в медиите специални разузнавателни средства. В едното от тях мъж отправя оферта към Ваклин за 15 000 лева от името на специализираната прокуратура, които „да я оправят".

Изтекоха и предполагаеми разговори между Иванчева, Петрова и Дюлгеров, в които се коментира как да не бъдат заловени при взимането на подкупа. Делото продължава с разпит на Александър Ваклин през януари.

Интервю от ареста – очаквайте Десислава Иванчева пред Виктор Николаев утре сутрин в предаването „Здравей, България”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.