Мъжът е задържан от криминалистите в Пазарджик

Криминалисти от ОДМВР в Пазарджик задържаха телефонен измамник, предаде БТА. 

До ареста се е стигнало след получена информация за телефонна измама. Непознат се е обадил на възрастна жена от Пазарджик, представил се за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла инцидент. За това спешно била необходима операция, за която трябвало да се плати 17 000 лева. Притеснената жената обяснила, че няма толкова пари в жилището си, най-много може да събере 3000 лева. Непознатият пояснил, че и тази първоначална вноска е достатъчна за извършване на операцията и дал насоки на възрастната жена да чака куриер, на когото да предаде парите. Отивайки на мястото, за да получи парите, криминалистите изненадали и задържали 21-годишен мъж от село Звъничево. Наложена му е полицейска мярка за 24 часа.

"Ало" измамници обещават телевизионен ефир на възрастни хора (ВИДЕО)

По случая е образувано полицейско производство. В хода на допълнителните оперативни действия, било установено, че в ролята си на "муле" задържаният е съпричастен и към две други телефонни измами, станали преди седмица на територията на областния град. Тогава от две жени - на 72 и 86 години, получил общо 12 400 лева и златни накити. 

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на 21-годишния мъж продължава под наблюдението на прокуратурата, информира МВР. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес