Снимка: Getty Images
На церемонията ще бъдат сервирани 16 000 индивидуални порции
Препечени филийки с пушена сьомга и хайвер, аньолоти с черен трюфел и шоколадови статуетки, покрити с ядливо злато - едва ли има човек, който по-добре да познава вкуса и да е наясно как да погали изисканите небца на гостите на бала след церемонията за наградите "Оскар" от звездния кулинар Волфганг Пук, пише БТА.
Пук оглавява гастрономическа империя с десетки ресторанти по целия свят - от Бевърли Хилс и Лас Вегас до Сингапур, със спирка в Обединеното кралство. През годините Волфганг Пук е сътворил класики, които неизменно жънат успех сред 1500-те поканени на пиршеството след "Оскар"-ите. Сред 60-те блюда, съставляващи менюто, има и "моментни творения", като например пържени пъдпъдъци с пипер "а ла Нашвил", вдъхновени от традиционна рецепта от американския Юг, или аньолоти (вид равиоли) с грах и черен трюфел.
Снимка: Getty Images
Невероятни факти за 91-вите награди „Оскар” (ГАЛЕРИЯ)
И докато черният трюфел (16 килограма), зехтинът (близо осем литра), пиперът и шампанското пристигат директно от Франция, хайверът (15 килограма) е американски, а шунката - испанска. Майсторът-готвач не забравя и японското говеждо Вагю - една от запазените си марки.
Снимка: Getty Images
Разпънаха червения килим за голямата нощ на киното (ВИДЕО+СНИМКИ)
Като цяло менюто, сътворено от майстора-готвач, включва 16 000 индивидуални порции, като не са забравени веганите и любителите на безглутеновото хранене. За да задоволи вкуса на холивудските знаменитости, Волфганг Пук разчита на помощта на около 200 готвачи, 850 сервитьори и десет метрдотел.
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.