Пострадалата е настанена в болница с порезна рана в гърба

Тийнейджърка от Пловдив намушка своя съученичка с остър предмет в коридора на гимназията, в която учат. Пострадалата е настанена в Университетската болница “Свети Георги“. Момичето е с порезна рана в гърба. След преглед, тийнейджърката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота.

Случаят е от вторник, но става известен едва сега. Конфликтът между двете момичета се разразил в час по философия.

„Едната е дъвчела дъвка и е мляскала по-шумно. Другата й направила забележка, че й пречи мляскането, защото не може да си запише това, което говори учителят. Остра забележка от едната ученичка. Още по-остър отговор от другата. Следват псувни”, заяви директорът на гимназията Здравко Димитров. Вербалната агресия между момичетата, които доскоро били приятелки, станала още по-ожесточена в следващите часове. Стигнало се до намесата на педагогическия съветник.

Шокираща агресия в училище в Ловеч, арестуваха възпитател

„Конфликтът беше туширан до момента, в който другата ученичка трябваше да се качи в моя кабинет, разминали са се в коридора и тогава е станало сбиването”, допълни педагогическият съветник Виолета Коева. Преди това момичето помолило да бъде освободено от час по-рано.

Според децата в основата на конфликта не е дъвка, а спор за момче.

„Категорично недопустимо и за училището, и изобщо. Ще има наказания”, каза още началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. И двете ученички ще бъдат наказани. „Едното момиче ще бъде преместено на индивидулна форма на обучение, а другото - преместено в друго училище” заяви директорът.

Заради инцидента прокуратурата е образувала дознание. Случаят е поет и от Детска педагогическа стая.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си