Пожеланието било да продължава да бяга в политическия маратон

Маратонки подариха депутатите от ГЕРБ на бившия си председател Цветан Цветанов. Това стана на извънредно заседание на групата в почивката на парламента, на които той дойде с букет цветя за наследничката си на шефския пост Даниела Дариткова.

"Колегите ме изненадаха приятно - подариха ми маратонки и ми казаха, че със свободата, която имам в момента, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон", каза Цветанов, цитиран от "24 часа". И разказа, че политик от партия, която подкрепя ГЕРБ за евроизборите, му казал: "Опозицията в момента не знае какво си причини. Защото тук имате служебни ангажименти с чисто парламентарна дейност, а в момента ви развързаха повече свободата".

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

Цветанов заяви още, че е готов да помага на Дариткова. "Връзката остава толкова силна, колкото е била и досега. Единственото, което ще имам в повече като възможност - във времето, когато ще има пленарни заседания, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще се опитам да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори", обясни той.

"Нямаше как да обясня както на обществото, но преди всичко на колегите и на структурите на партия ГЕРБ, ако не бях взел такова решение. Защото това щеше да означава, че съм се вкопчил в позицията председател на ПГ и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его. В политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който винаги може да направи и компромиси със себе си. Защото, ако си искрен и работиш от сърце за каузата ГЕРБ, това са стъпки, които трябва да бъдат направени", коментира Цветанов.

Днес имал последен председателски съвет, на който бил с Дариткова и Красимир Велчев. "Д-р Дариткова усети атмосферата - както на емоцията, която има в кабинета на председателя на парламента, но видя, че когато се стараем всеки да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат така, както ги видяхте в пленарна зала при гласуването на Закона за вероизповеданията", каза Цветанов.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С ИМОТИТЕ НА ХОРА ОТ ВЛАСТТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.