Коментират Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет, и Атанас Русев от Центъра за изследване на демокрацията

„Проблемът с имотите се оказа доста масов. Ако продължат подобни проверки, вероятно ще бъдат намерени и други политици, хора на съответните длъжности с подобен тип разминавания, по-големи или по-малки. Многократно беше коментирано, че този тип деклариране на данъчна оценка е широко практикуван и едва ли не е приемано за нормално в България”. Това коментира в предаването „Здравей, България” Атанас Русев от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му оттук нататък декларирането на данъчна оценка няма да се приема за нормално.

Цацаров разпореди ревизия на имотни сделки на трима от съдебната власт (ОБЗОР)

„Прекалено рано е да се правят изводи. Проверката дали наистина има нарушения е доста сложна. За някои от лицата тя ще се извършва по няколко закона – по линия на Закона за борба с корупция, по линия на данъчните служби и по линия на Закона за съдебната власт”, заяви Людмил Рангелов, зам.-председател на Висшия адвокатски съвет.

Той даде за пример шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

„Ако се окаже, че е извършил тежки нарушения, може да бъде освободен от длъжността председател на Комисията. Но и това е сложна процедура. Предложението за неговото освобождаване трябва да направи неговия зам.-председател. Но в крайна сметка го освобождава Народното събрание”, обясни Рангелов.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.