Сред жертвите му има и три български имена

Първият масов убиец, разкрит в Кипър, е с български корени – майка му е от Стара Загора. Следователите предполагат, че има още жертви, освен седемте, за които признава. Една от жените, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българската манекенка Тея Георгиева. 

Арестуваха първия сериен убиец в Кипър

Престъпникът е Никос Метаксаз, офицер от армията. Собственоръчно написал 10 страници със самопризнания за извършените убийства. Сред изчезналите жени има и три български имена.

Запознавал се с жертвите си в социалните мрежи. Всички те са били чужденки, работещи в Кипър. Повечето били от Азия, но имало и от Балканите – от Румъния и България. Властите в страната са разпространиха списък с 22 имена, сред които има и три българки.

Намериха куфар с човешки останки в Кипър (СНИМКИ)

Убиецът бил изключително ерудиран и образован, грижил се е добре за семейството си, въпреки че е разделен със съпругата си. Метаксаз е и добър фотограф – има собствени изложби и участия в телевизионни предавания.

Психолозите смятат, че престъпленията са провокирани от тежка травма в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 г., а той остава да живее с баща си. 

Още по темаъта гледайте във видеото.

Кореспондент: Бойка Атанасова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.