Захари Захариев получи присъда от една година и осем месеца условно

Присъда от една година и осем месеца условно, с три годишен изпитателен срок получи бившият началник на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, заради причинена смърт при катастрофа, съобщава "Дарик нюз".

Делото протече при съкратена процедура по искане на обвиняемия. Присъдата на бившия шеф и настоящ полицай може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в рамките на 15 дни.

На 13 март 2018 г. в кюстендилското село Невестино автомобил, управляван от Захариев се движел с несъобразена скорост от 93 км/ч и се забил челно друга кола. На място починал шофьорът на удареното превозно средство - 45-годишният Росен Любенов.

Обвиняемият не пожела да коментира пред медиите, като в съдебната зала заяви, че не е предполагал, че може да участва в такъв инцидент и съжалява за смъртта на Любенов. Роднините на починалия бяха изключително разстроени и заявиха, че ще обжалват присъдата.

Ще осъдят ли полицейски шеф, предизвикал катастрофа и убил човек? (ВИДЕО)

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжната прокуратура в София. От прокуратурата още не са наясно дали ще обжалват присъдата.

„Присъдата е изцяло съобразена със закона. На този етап ще преценим в 15-дневния срок дали ще протестираме постановената присъда. Тъй като пак казвам при процедурата на съкратено следствие присъдата е изцяло съобразена със закона”, каза прокурорът от Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

Информация: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.