Рокаджията увери, че в живота му навремето настъпила голяма бъркотия вследствие на неверни твърдения

Британкската икона на рока Клиф Ричард призова да бъде гарантирана анонимност на заподозрените в сексуално насилие, докато не им бъдат предявени обвинения, съобщава БТА. Рокаджията увери, че в живота му навремето настъпила голяма бъркотия вследствие на неверни твърдения, разпространени от медиите.

Сър Клиф Ричард подкрепи кампания за "анонимност до доказване на вина"

През 2014 г. Клиф Ричард бе разпитан от полицията в рамките на разследване за сексуално насилие над малолетен. Певецът не бе задържан и срещу него не бяха повдигнати обвинения, но по телевизията бяха показани кадри, на които се вижда, че в дома му е извършен обиск.

Британската полиция не разкрива самоличността на заподозрените, докато срещу тях не бъдат повдигнати обвинения, но имената им в редица случаи стават публично достояние. Клиф Ричард и британският радиоводещ Пол Гамбачини, който през 2013 г. бе задържан във връзка с твърдения за сексуално насилие, които впоследствие бяха оттеглени, лансираха петиция, която цели да бъде "ребалансирана" съдебната система.

78-годишният Ричард отбеляза, че бил подложен на тежки изпитания. "Когато знаеш, че не си го направил, имаш чувството, че си в дупка, от която не можеш да излезеш", каза той. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.