Инцидентът, отнел 4 живота, стана в петък вечерта

Задържаха украински шофьор, за който се предполага, че е виновен за смъртоносната катастрофа в Прохода на републиката. Инцидентът, отнел 4 живота, стана около 18:30 часа в петък вечерта. 29-годишният шофьор от Украйна, който пребивава постоянно в България, е разпитан.  

„Както си карах и видях страшен дим, големи пушеци. Една жена преди мене беше спряла. Тичаше и само ми казва да се махна от пътя, че са се блъснали две коли и едната гори. Беше нещо много грозно и страшно”, разказва Гергана.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според полицията вина за катастрофата има украинският шофьор. 

Водачът на единия автомобил загубва управление, навлиза в лентата за насрещно движещи се и се блъска в другия автомобил, който се запалва, обясни инспектор Димитър Димитров от „Охранителна полиция”.

В ударената кола са пътували две деца на 6 и 15 години, заедно с баба си и дядо си. Всички са загинали.

Изгорелият автомобил е бил с газова уредба, която се е възпламенила от силния удар. Това е първият случай с жертви в Прохода на републиката за тази година.

„Можем да кажем, че имаме 70 пътнотранспортни произшествия. Като 8 от тях са тежки с 9 загинали и 9 ранени. За същия период на тази година, трябва да отбележим, че пътнотранспортните произшествия са намалели наполовина”, заяви инспектор Димитров.

И двата автомобила, които са участвали в катастрофата са транспортирани в Казанлък.

В сливенското градче Шивачево, откъдето са жертвите, не могат да повярват на случилото се. „Голяма мъката, децата хубави, млади и семействата хубави. Трагедията си остава трагедия. Както казват старите хора, където пламне огъня, там изгаря”, казва една от местните.

„Те са много добро семейство. И всяка събота неделя ходят да вземат другото дете от Лясковец, двете да са заедно”, каза Петко.

Предстоят допълнителни експертизи и разследване на тежкия инцидент.

В град Шивачево понеделник ще бъде обявен за ден на траур, а погребението на загиналото семейство ще бъде в неделя. 

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.