Разследването е свързано с подозрения за злоупотреби

Полиция влезе в сградата на Българския футболен съюз (БФС) в столичния квартал „Бояна”, съобщиха за NOVA от МВР.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Разследването е свързано с подозрения за злоупотреби, свързани с наемане на тренировъчни и спортни бази. То се води от Икономическа полиция от няколко месеца.

От Българския футболен съюз дадоха и брифинг, на който коментираха днешната проверка на полицията.

„Получихме определение от Софийски районен съд, с което Футболният съюз като институция е даден в съгласие да се извършат проверки по наличност на документи. В момента полицията и колегите от БФС подготвят необходимите документи. Няма нищо страшно”, заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

 

Видео: БГНЕС

Отговорникът за юношеските отбори в БФС Емил Костадинов заяви, че обвиненията по повод провежданите лагери на националните гарнитури, са напълно безпочвени.

"Дълбоко обиден съм на това, което се случва в медиите от доста време. Отправят се обвинения, в които няма нищо. Най-важното, което искам да обясня, е следното. Говори се, че 75 лв. е било скъпо, но отварям скоба - в тези 75 лв. не влизат само спане и храна, а и медицинско обслужване, контролни мачове, съдийство, извозване, тренировки. Качеството на храната също е важно. Цената, която сме постигнали, е добра и туроператорската фирма си е свършила добре работата. Дълбоко съм обиден от ситуацията. Една медия хвърля върху нас кал. Сигурен съм, че никой от нас не е направил нещо грешно. Ще се боря до край да изчистя името ни", коментира Костадинов.

„Проверката, която извършваме в момента е под надзора на спецпрокуратурата. Когато те преценят ще има подробности”, поясни главният секретар  Ивайло Иванов.

Преди около месец Специализираната прокуратура и ГДБОП влязоха отново в сградата на БФС. Тогава акцията беше свързана с футболни съдии.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.