По данни на кмета на Раковски са задържани 59 души

59 души са задържани при вчерашната акция срещу битовата престъпност, която се проведе на територията на село Белозем и съседните населени места. Това съобщи в „Здравей, България” кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

„Повече от 420 лица и над 200 автомобила са проверени. Задържани са 59 души. Има пет бързи производства. На шофьорите с нарушения са съставени актове и фишове. Смятам, че тази акция беше навременна и полезна”, коментира той.

Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закрием държавата (СНИМКИ)

Спецоперацията е извършена след брутално нападение над 89-годишна жена. Маскирани мъже нахлули в дома й в центъра на селото, пребили я и я обрали.

По данни на жители на Белозем обирът е извършен през нощта. Нападателите са откраднали бойлер, микровълнова печка и пари. В момента състоянието на пострадалата е добро. „Тя живее сама. Има двама сина. Единият живее в селото, но в отделна къща, а другият – в Пловдив”, обясни съседка на пострадалата.

Арестуваха двама, ограбили баба в Белозем

Местните хора казват, че до момента в селото не е имало подобни кражби. Някои от тях обаче обмислят да сложат камери за видеонаблюдение в къщите си. А вчерашната акция е внесла респект.

„Трябва по-често да се провеждат такива операции, защото така хората са по-спокойни. Взети са необходимите мерки за ограничаване на престъпленията”, заяви кметът на Белозем.

Още по темата гледайте във видеото.