В италианския град бяха обявени 93 смъртни случая

Италия е най-засегнатата от коронавируса европейска страна. 475 смъртни случая там бяха обявени само в сряда, 93 от тях - в град Бергамо, Ломбардия. Кошмарната ситуация принуди града да поиска съседни местности да приемат част от телата на починалите за кремация.

"Ние сме затворени вкъщи, но болниците вече преливат. Не могат да смогват да кремират телата. Дните са дълги, нощите са безсънни. Затворени сме вкъщи. Предприятия вече не работят с цел да предпазят хората. Излизаме само веднъж седмично за пазар", каза в ефира на "Здравей, България" сънароднничката ни в Бергамо Полина.

ТРАГЕДИЯТА В БЕРГАМО: Погребение на всеки 30 минути

"В Бергамо на никого не му е весело, защото всеки човек има близък, заразен с коронавирус. Тук палим свещи по терасите и казваме молитва за близките си. Имахме информация, че карантината ще бъде продължена, а училищата ще работят през септември. При нас ситуацията беше изпусната още от самото начало", каза още тя.

Италия удължава карантината

Рекорден брой починали в Италия за денонощие

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП