Това обяви самият Джонсън в клип в социалната мрежа Twitter

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е дал положителна проба за коронавирус. Това обяви самият той в клип в социалната мрежа Twitter.

Принц Чарлз е с коронавирус

Говорителят на „Даунинг Стрийт“ заяви, че Борис Джонсън е бил тестван, след като е показал леки симптоми на коронавируса. Той ще продължи да води правителствената борба срещу пандемията в изолация. Самият Джонсън споделя, че има продължителна кашлица и температура.

Миналата седмица правителството потвърди, че външният министър Доминик Рааб ще поеме поста от премиера, ако в даден момент той се окаже неработоспособен. 

 
Видео: Ruptly

Засега Джонсън е категоричен, че може да продължи да ръководи държавата. Благодарение на технологиите, можел да общува с министрите и съветниците си и болестта не пречела на работата му.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП