„Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София", каза още тя

„Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Столична община създава икономически съвет за подкрепа на бизнеса в София

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества „Метрополитен", „Столичен автотранспорт" и „Столичен електротранспорт". Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

„Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците", каза още кметът Фандъкова.

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ: Ресорната комисия в НС прие актуализацията на бюджета

Тя отправи и призив за предстоящите Великденски празници. „За предстоящите празници - Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора", заяви Фандъкова.

„Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги“, посочи още столичният кмет.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП