От зоопарка са измислили нестандартен начин да забавляват хората въпреки забраната

Извънредното положение затвори зоопарковете, но животът в тях продължава. Търси се име за черно муфлонче, родено във Варна.

От зоопарка са измислили нестандартен начин да забавляват хората въпреки забраната, като показват обитателите си на живо в социалната мрежа.

Три лемура се родиха в зоопарка в Бургас (ВИДЕО)

В зоопарка, насред извънредно положение, кипи живот - едни похапват на открито. Но има и учудени от липсата на детска глъч.

Най-тъжен в създалата се ситуация се оказва ламата Президент. Докато е имало посетители, той е бил едно от най-хранените и галени животни в зоопарка.

Най-облагодетелствани са бебетата - като черното мъжко муфлонче, родено в понеделник сутринта.

„Черният му цвят е мутация. Не е доказано като подвид откъде е произлязъл“, казва Георги Тодоров, зооинженер на Зоопарк-Варна.

300 СРЕЩИ ОНЛАЙН: Разходка в зоопаркове по цял свят (ВИДЕО)

От зоопарка му търсят име с конкурс. Предложения приемат във Facebook страницата си до 17 април. Там срещат и децата с животните. Децата пък им пращат стихчета или рисунки.

“Показваме храненето на едно животно и любопитни факти за това животно. Когато снимаме при дадено животно, ние четем всичко, което сме получили за това животно, а рисунките са публкувани на нашата Facebook страница”, каза Иванка Стоянова, директор на Зоопарк-Варна.

Любимци на всички са бебето-маймунче и грижовното семейство черни лебеди, които също имат потомство и скоро очакват ново. А от зоопарка обещават срещите на живо да продължат до края на извънредното положение.