Те са криминално проявени

След многократни грабежи в дома на самотна възрастна жена, полицията залови извършителите. Нападателите са влизали няколко пъти дома на Петка Тенева. При последния си обир съборили на земята 88-годишната жена и взели портмонето и дори - очилата й. Двамата арестувани са криминално проявени. При осъдителна присъда, ги заплашва до 15 години затвор.

„Точно преди да затворя вратата, ме блъсна и аз паднах по гръб. Веднага минаха през мен и ми взе портомонето, взе очилата и избяга. Аз тогава се развиках“, каза Тенева.

Младеж обра и блудства с 92-годишна жена в Бургаско

„Бяха установени и задържани извършителите на деянието. Мъже на 53 и на 63-годишна възраст, криминално проявени, осъждани“, заяви старши комисар Стоян Стоянов директор ОДМВР Стара Загора

„Въпреки ангажираността на състава, за спазване на противоепедимичните мерки, противодействието на битовата престъпност остава във фокуса и приоритет в работата на Министерството на вътрешните работи и прокуратурата на България“, каза още той.

Арестуваха кмет заради съмнения за блудство с момче

„Основна линия на работа на ръководството на прокуратурата като цяло е именно постоянно противодействие на криминалната и битова престъпност“, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. И допълни: „Но работата по този вид престъпления, особено по самотни стари хора, които са най-вече обект на такива посегателства, е приоритет на прокуратурата и ще продължим".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Редактор: Росана Манева