Тя поема контрола върху дяла на покойния си мъж в компанията за производство на спортни напитки

Вдовицата на Коби Брайънт Ванеса наследи контрола върху дяла на покойния си мъж в компанията за производство на спортни напитки Body Armor, съобщи Fox Business, като цитира основателят Майк Рипол.

Вдовицата на Коби Брайънт съди полицията заради снимки от мястото на авиокатастрофата

През 2013 г. Брайънт придоби 10% от акциите на компанията за 5 млн. долара. През 2018 г. Рипол е продал значителен пакет от акциите на Coca-Cola, в рамките на който стойността на Body Armor е оценявана на 2 млрд. долара. В момента на приключване на транзакцията дялът на Брайънт е бил 200 млн. долара, предаде БТА.

Вдовицата на Коби Брайънт отбеляза годишнина от сватбата им (СНИМКА)

"Загубих скъп приятел. Лиших се от брат, а Body Armor загуби бащата-основател. Марката никога не би постигнала такива резултати, ако Коби не бе повярвал в нея през 2012 и 2013 г.", заяви Рипол.

Петкратният шампион в НБА и дъщеря му Джиана загинаха в катастрофа с хеликоптер в Калифорния в края на януари, заедно с още седем души. Коби ползваше частен хеликоптер, още когато играеше в Лос Анджелис Лейкърс. Той завърши кариерата си през 2016 г. 18 пъти участва в Мача на звездите (17 поредни), пет пъти стана шампион в НБА и два бе избиран за най-полезен играч във финалната серия. По време на цялата си кариера от 1996 до 2016 г. Брайънт игра за "езерняците".

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.