„Спечелването на "Оскар" за мен има много малко значение от практическа гледна точка“, каза още той

Уди Алън заяви, че спечелването на награда „Оскар“ не означава нищо за него и че никога не е правил „страхотен“ филм.

84-годишният кинорежисьор твърди, че е аутсайдер в Холивуд, въпреки че е носител на редица награди „Оскар“ и казва, че цифрите от боксофиса и лъскавите награди имат "много малко значение" за него.

Уди Алън ще дебютира като оперен режисьор в Миланската скала

„Никога не съм бил част от Холивуд клуба. Не ходя по партита. Не ме интересуват боксофиса или наградите. Спечелването на "Оскар" за мен има много малко значение от практическа гледна точка“, каза той за „Дейли Мейл“, предава БГНЕС.

Уди Алън заяви, че никога не е правил страхотен филм, но се надява, че когато пандемията свърши, ще получи шанса си за това. И обясни: „Все още нямам усещането, че съм направил страхотен филм като тези на Федерико Фелини или Ингмар Бергман „Седмият печат“ и „Крадецът на велосипеди“.

Уди Алън съди Amazon за 68 милиона долара

Уди Алън е имал 8-годишна връзка с тийнейджърка

АлънНяма да спра да се опитвам, защото макар да съм доста успешен, никога не съм бил задоволен като артист. Не правиш филм, за да спечелиш награда. Моцарт никога не е създавал симфония с мисълта за трофей. Ако имам шанс и вирусът отшуми, може би преди да умра ще имам шанс да направя страхотен филм“, каза още той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си