Темата коментират политическият анализатор Слави Василев и политологът Румяна Коларова

„Противопоставяне между президент и премиер винаги е имало. Изнесената информация от прокуратурата изглежда частична и е много лесно човек да си създаде мнение, че Пламен Узунов е злоупотребил с положението си. Разследването обаче е в начална фаза”, заяви в ефира на „Здравей, България” политическият анализатор Слави Василев относно SMS-кореспонденцията между секретаря на президента по правните въпроси и антикорупция и разследвания бизнесмен Пламен Бобоков. 

Радев критикува прокуратурата, Борисов: Да говори по-малко, заседнал е в тресавището

„Няма как да си представим война между президентството и прокуратурата. Това е безумен сценарий. Прокуратурата би трябвало да бъде безпристрастна и далеч от политиката. Отношенията между двете институции са доста сложни. Президентството е поставено в неудобна ситуация, защото не може първо да призоваваш всички да си извадят телефоните, а след това да казваш „извинявайте, това е инсценировка”. Ако прегледаме телефоните на повечето бизнесмени, може да открием подобна кореспонденция", смята политологът Румяна Коларова.

„Винаги, когато има обвинение към човек, свързан с президентството, позицията на Радев и БСП е, че трябва да изчакаме разследването", поясни Коларова. По думите й при подобни скандали, ако потънеш в обяснения, губиш.

Целия разговор гледайте във видеото

Радев: Печеленето на избори не трябва да става с компромати