Според президента главният прокурор бранел правителството, а не закона

Президентът с критики към прокуратурата. Според Румен Радев главният прокурор бранел правителството, а не закона.

Реакцията на държавния глава идва, след като преди дни разследващите огласиха SMS-кореспонденция между секретаря на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов и разследвания бизнесмен Пламен Бобоков. От новите съобщения стана ясно, че двамата са обсъждали в продължение на 6 месеца делото за задържането на либийския танкер „Бадр” на пристанището в Бургас. Узунов пък е изпратил на Бобоков решението на Върховния административен съд преди то бъде публикувано.

Спецпрокуратурата влезе в офиси на „Приста ойл” в три града

 

 

„Всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое е от висок обществен интерес и кое не”, заяви Радев.

Запитан дали вярва на съветника си Пламен Узунов, Радев каза: „Не мога да съдя по тенденциозно поднесена информация. Очакваме тази справедливост да бъде възстановена с подхващане на истинските случаи, там където търговията с влияние е материализирана в огромни размери, и то от обществени средства, където „свинските черва” водят до огромни средства с обществени поръчки, с еврофондове, с хазарт, с нискокачествено строителство”, заяви Радев.

 

 

Малко по-късно премиерът Бойко Борисов отговори на държавния глава.

„Аз имам работа, а тези, които нямат, от сутрин до вечер търсят място, където да ме коментират. Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко говорят… Те вече толкова са заседнали са в тресавището. Никога повече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти. Това не е кой да е съветник на президента, това е „най-чистият” му човек и вътрешен министър в служебния му кабинет (Пламен Узунов, бел.ред.)”, заяви министър-председателят.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.