Президентът призова от град Левски протестите да продължат, Караянчева му отговори от Карлово

По традиция със заря приключиха тържествата за 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Държавният глава Румен Радев избра едноименния град Левски, който отпразнува и 75-години от обявяването си за град.

183 години от рождението на Васил Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим непримиримостта на Левски, да си припомним какво е лично и национално достойнство, да осъзнаем, че ние сме решението, свободата, път, който да измине всеки от нас. Левски ни завеща морален пример, с който днес мерим и думите, и делата си. Дали ще сбъднем завета за чиста и свята република, зависи само от нас. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път – като личности и нация с ясно бъдеще”, заяви  президентът.

Румен Радев: Стремежите на Левски са живи и днес

След илюминациите президентът отиде при хората и там отправи посланието си към протестиращите в столицата.

 

 

„Протестите да продължават и колкото е възможно по-рано да се стигне до служебен кабинет”, за това призова държавният глава.

А в родния град на Апостола, на традиционния митинг-заря, почетния караул прие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Цвета Караянчева: Радев вече има готов служебен кабинет, той е най-големият разединител (ВИДЕО)

„Вечни са думите от неговата нареда – тя е в основата на Търновската конституция. От никоя страна не се надяваме, всичко е в нашите задружни сили. Не от месии се нуждаем днес, от калпави водачи. Днес, вместо права, отстояваме правомощия, но така както учим децата си на признателност, така трябва да учим себе си на разкаяние и смирение”, заяви председателят на Парламента.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.