Петима кандидати са подали документи за избор на председател на БСП

БСП с критика към кабинета - да не развързва кесията в кризата. Социалистите се готвят и за решителния си пленум, а от 12 август Корнелия Нинова напуска председателския пост. Прави го, за да се посвети на предизборната кампания в партията.

РАЗДЕЛЕНИЕ В БСП: Социалистите заседават без Корнелия Нинова

52-ма социалисти са номинирани за битката за председател на БСП.  От тях само шестима са подали документи за лидерския сблъсък. Сред тях официално е и Корнелия Нинова.

„От 12 август излизам в предизборна кампания. За времето на кампанията, предоставям правомощията си на зам.-председателя Владимир Москов”, съобщи тя.

Освен Нинова, за председателския пост ще се борят депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, които са сред критиците на сегашното ръководство.

Нинова: Нека се обединим около идеите и хората, които няма да се огънат, за да ги реализират

„Тези публични критики, според мен, вредяха на образа на БСП. Мисля, че е време да затворим тази страница на публично противопоставяне”, заяви настоящата соцлидерка.

Тя  покани в лидерската битка вътрешната опозиция на партията.

„Например другарите Георги Гергов, Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, които имат номинации за председател, ги призовавам да излязат с алтернативна програма”, добави Нинова.

Добрев: С компроматните войни БСП губи избори в 90-та минута

Тя обаче пропусна да спомене името на смятания за основен претендент - Кирил Добрев, който все още не е подал документи за участие. И обяви, че в последните 4 години са били заедно и не е бил алтернатива. Добрев обаче не е същото мнение.

„Заставали сме зад нея, само ако има смелостта да се отърси от стари зависимости, след толкова години, екипа го няма - зад нея са само различни хора, които ги нямаше нито преди четири, нито преди три, нито преди осем години, а старите зависимости висят с пълна сила. Тя избра шеф да й бъде Румен Овчаров”, каза той.

Кирил Добрев потвърди пред NOVA, че ще подаде документи за участие в битката за „Позитано”. Срока за това е този четвъртък.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.