То започна в петък в присъствието на главния прокурор

Отново мащабна акция в Дупница по издирването на изчезналия преди точно един месец Янек Миланов.

Претърсва се огромна територия. В акцията участва жандармерията, стотици полицаи, следови кучета, както и коне. 

ЦЯЛО ДЕНОНОЩИЕ: Продължава търсенето на следи от Янек Миланов

 

 

Подобна мащабна акция имаше и в петък, но приключи без резултат.

Полицейската операция от днес също завърши без резултат. Новият опит на полицията да напредне в разследването започна от площада в село Крайници - тази сутрин в 6:30 ч. В претърсването отново се използваха кучета. Този път се включи и конната полиция.

Пуснаха Васил Капланов-Каплата под домашен арест (ВИДЕО)

Все така обаче следа от Миланов не бе открита. Според местните хора периметърът, който се обхожда, трябва да се разшири, защото следата, която води полицията в полето край Крайници, изглежда невярна. Хората са категорични, че ако Янек е станал жертва на престъпление, то няма как да е перфектно прикрито. Затова местните са сигурни, че следите трябва упорито да се търсят.

„Ако има някой да подскаже нещо, може да го открият. Не подскаже ли някой, няма откриване, а е хубаво да го намерят това момче”, смята местен жител.

Междувременно районната прокуратура в Дупница ще протестира наложената мярка „домашен арест” за Васил Капланов по досъдебното производство срещу него за незаконно притежание на боеприпаси. От държавното обвинение посочват, че за това престъпление законът предвижда затвор от три до десет години.

Очаква се на 9 септември Окръжният съд в Кюстендил да се произнесе за това дали Васил Капланов ще остане за постоянно в ареста.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.