За първи път той разкрива детайли от работата си като разузнавач и обучението му в школата на КГБ

Медийният съветник на Огнян Герджиков в първото служебно правителство на президента Румен Радев говори за разочарованията от политиката.

За мястото на журналистите и отношенията между политическия елит в страната.

За първи път „Мистър Панорама“ разкрива детайли от работата си като разузнавач и обучението му в школата на КГБ край Москва.

Иван Гарелов е роден през 1943 г. в Смилец, Пазарджишко. Завършва журналистика. През 1972 г. започва работа в Българската телевизия като репортер, след което в продължение на 21 години води политическо-информационното предаване „Панорама“.

Журналистът е женен за водещата от БНР Донка Стамболийска. Има две деца, а преди две години почина осиновеното от него палестинско момче. Между 1967 и 1969 година Гарелов работи в Първо управление на Държавна сигурност, а след 1970 година е нещатен сътрудник на службите, като е обучаван в школа на КГБ край Москва. В последните години се занимава с политически ПР.

През 2017 беше медиен съветник в служебното правителство на Румен Радев, от където беше уволнен от премиера Огнян Герджиков, защото публично защитава Елена Йончева. И след SMS от бившия тогава министър – председател Бойко Борисов.

Цялото интервю гледайте във видеото

Още от рубриката на Мая Костадинова "А сега накъде":

Вълчи времена

Протестите, анархизмът и властта

Парламентаристът и превратаджията

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.