Лидерите на страните се събраха виртуално

Американският президент Доналд Тръмп се включи за кратко във виртуалната среща на върха на Г-20 днес, след което отиде да играе голф, предаде БТА, като се позова на двама участници.

Тръмп взе думата малко след встъпителната реч на саудитския крал Салман, чиято страна е ротационен председател на групата тази година.

Американският президент използвал своето изявление най-вече за да похвали "абсолютно невероятната" работа, която е свършил по време на своя мандат, "в икономически план и срещу пандемията" , каза един делегат пред АФП. Той увери, че Тръмп "не каза и една дума за международната" обстановка.

Тръмп се закани да покаже "безпрецедентните измами" на изборите

"За мен бе чест да работя с вас и аз се радвам, че ще работя с вас и в бъдеще за дълъг период", казал американският президент, цитиран от втори делегат.
Тръмп продължава да не признава загубата си от демократа Джо Байдън на президентските избори в Съединените щати на 3 ноември. Днес президентът републиканец отново написа в Twitter, че изборите са били белязани от измами в голям мащаб.

Според двата източника на АФП, след като направил своето изявление на срещата на Г-20, американският държавен глава бил заменен на видеоконференцията от министъра на финансите Стивън Мнучин.

Тръмп се провали в опита си да промени резултатите в Мичиган

След това Тръмп замина от Белия дом за своя голф клуб край столицата Вашингтон, отбелязва АФП.

Това бе потвърдено от пресслужбата на американското президентство, предаде ТАСС.

Стопанинът на Белия дом игра голф в същия комплекс и предишните два уикенда. Днес той бе посрещнат на входа както от свои привърженици, така и от хора против него. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.